Hel-kaupungin bussi 666 saattaa tulla takaisin: ”Matkustajien tahto”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kerroimme aiemmin, että kymmenen vuoden protestoinnin jälkeen puolalaisen Helin kaupungin uskovaiset saivat tahtonsa läpi ja alueella kulkenut bussilinja 666 muuttui linjaksi 669. Rannikkoreittiä Hel-nimiseen kaupunkiin kulkenut bussilinja 666 oli pitkään suosittu erityisesti turistien parissa.

Bussin perumisessa on ollut kyseessä konservatiivikristittyjen kampanja, sillä heidän mukaansa linja edisti satanismia. 666 on Raamatun ilmestykirjassa pedon luku, ja Hel-kaupungin nimi muistuttaa englannin kielen Helvettiä tarkoittavaa sanaa Hell.

Linjan takana on bussifirma PKS Gdynia. Yhtiön tiedottaja Marcin Szwaczyk kertoi Sky Newsille, että johtokunta taipui numeron vaihtamiseen pitkään jatkuneiden valitusten vuoksi. Uusi linja aloitti liikennöinnin 24. kesäkuuta, mutta nyt näyttää siltä, että vanha numero 666 tulee takaisin. Matkustajilta on nimittäin tullut myös palautetta.

– Jos uuden linjan vastustus on riittävän suuri ja tahtotila tarpeeksi voimakas linjan 666 palauttamiseksi, vaikuttaa siltä, että kuuntelemme matkustajiamme ja muutamme numeron takaisin muotoon 666, Szwaczyk kommentoi.

Linjan numero oli alunperin vitsi, josta tuli matkailuvaltti.