Onkikilpailun saalis ei ollut pelkkä kalajuttu – voittajasärki yli 40 senttimetriä!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vuorokauden kestänyt onkikilpailu Onki24 miteltiin kesä-heinäkuun vaihteessa ympäri Suomea perustetuilla venejoukkueilla. Kilpailu keräsi tänä vuonna aavistuksen enemmän osallistujia kuin viime vuonna ja mukana oli myös aiempaa suurempia kaloja. Kilpailussa oli mukana seitsemän eri särkikalalajia ja sarjojen paremmuus ratkaistiin kalojen pituuden perusteella.

Kilpailussa vain onkiminen oli sallittua ja valittavana oli kaksi sarjaa: Pro- ja Fiilistely-sarja. Kummassakin sarjassa onkimisen herruudesta taisteltiin kaksihenkisin joukkuein. Fiilistely-sarjaan ilmoittautui 53 ja Pro-sarjaan 12 joukkuetta. Onki24:on rajaton onkikilpailu. Jokainen joukkue saa siis itse päättää, missä vesistössä onkii ja taidoissaan mittelee.

Kilpailussa hyväksyttyjä kalalajeja olivat lahna, ruutana, seipi, sorva, suutari, särki ja säyne. Lopullinen tulos muodostui kolmen eri lajia olevan kalan yhteispituuden perusteella. Eri lajikohtaiset pituuskertoimet varmistivat vertailukelpoisuuden kalalajien kesken. GoFish Kokkolan särki oli peräti 40 senttiä pitkä, ja Urpoerämies 1:n lahna vuorostaan huikeat 70 senttiä. Kilpailussa nähtiin lisäksi kolme muutakin yli 60 senttiä ylittänyttä lahnaa, mikä on Onki24:ssä ennennäkemätön tulos.

Tulokset voit katsoa täältä.