Rattijuoppo törmäsi Lahdessa kerrostaloon ja lukittautui autoon – poliisilla järeät keinot

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisi kertoo epäilevänsä nelikymppistä miestä neljästä eri rikoksesta, joista kaikki kirjattiin yhden tapahtumasaagan päätteeksi. Kaikki alkoi siitä, kun poliisi sai tehtävän Lahden Mukkulaan 1. heinäkuuta hieman puolen yön jälkeen. Mies oli törmännyt autolla kerrostalon seinään.

Törmäyksen voimasta ensimmäisen kerroksen parvekkeen lasitukset olivat rikkoontuneet. Poliisit havaitsivat auton sisällä aggressiivisesti käyttäytyneen miehen. Kun poliisit yrittivät puhuttaa epäiltyä kuljettajaa, sulki hän auton ovet ja ikkunat.

– Poliisi kehotti miestä avaamaan ovet, mutta hän ei siihen suostunut. Lopulta partio rikkoi auton ikkunan ja käytti kaasusumutinta miehen vastarinnan murtamiseksi. Mies saatiin ulos autosta ja hänelle laitettiin käsiraudat, Hämeen poliisista kerrotaan.

Nelikymppinen mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, vahingontekoon sekä haitantekoon virkamiehelle. Poliisiasemalla mies vastusti vielä verikokeiden ottamista.