Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden vierailee Suomessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden saapuu heinäkuussa Suomeen. Biden vierailee Suomessa Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen huippukokouksessa. Hänellä on myös kahdenvälinen tapaaminen Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Presidentinlinnassa järjestettävään kokoukseen osallistuvat myös Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin pääministerit. Keskustelujen aiheenaan on Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen yhteistyö turvallisuus-, ympäristö ja teknologiakysymyksissä.

Kokous järjestetään 13. heinäkuuta. Biden saapuu paikalle suoraan Liettuan Vilnassa 11.-12. heinäkuuta järjestettävästä Nato-huippukokouksesta.

Joe Biden vieraili Suomessa edellisen kerran vuonna 2011, jolloin hän oli Barack Obaman hallinnon varapresidentti. Edellinen Suomessa vieraillut Yhdysvaltojen presidentti oli Donald Trump. Hän vieraili maassa vuonna 2018 järjestetyssä huippukokouksessa, jossa mukana oli myös Venäjän presidentti Vladimir Putin.