Michael Monroesta dokumenttielokuva – tuoreessa trailerisssa mukana isoja nimiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hanoi Rocks -tähti Michael Monroe, oikealta nimeltään Matti Fagerholm, on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia rockmuusikoita. Artistin elämään perehdytään uudessa dokumenttielokuvassa, jonka ensi-ilta on 29. syyskuuta.

Dokumenttielokuva paljastaa, kuinka Fagerholmista tuli koko kansan tuntema rocktähti. Elokuvassa käydään läpi niin Monroen elämän tähtihetkiä kuin traagisiakin käännekohtia. Esimakua Pete Eklundin ohjaamasta elokuvasta saadaan tuoreessa trailerissa, jossa vilahtavat muun muassa Alice Cooper ja Guns N’ Roses -kitaristi Slash.

– Michaelin yli 40 vuoden aikana jättämä jälki rock-musiikin historiaan on pysyvä ja merkityksellinen. Michaelin tekemä kansainvälinen vaikutus ilmentyi selvästi dokumenttielokuvan kuvauksissa ja haastatteluissa, joissa monet maailmantähdet kuvailivat ystävyyttään ja kohtaamisiaan Michaelin kanssa hyvin avoimesti, Eklund kuvailee tiedotteessa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen Michael Monroesta tehdy dokumenttielokuva. Edellinen Saku-Petteri Perinnön ohjaama elokuva julkaistiin Elia Viihteen Vuokraamossa joulukuussa 2021, josta se kuitenkin katosi vain muutamaa päivää myöhemmin. Syyksi kerrottiin tuolloin epäselvyydet Monroen ja tuotantoyhtiön välillä.