Vuoden 2024 Euroviisuja ei järjestetäkään Tukholmassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2023 Euroviisujen voittajaksi nousi Ruotsia Tattoo-kappaleellaan edustanut Loreen. Näin ollen viisut järjestetään ensi Vuonna Ruotsissa, ja monien odotuksissa on ollut, että viisut kisaillaan maan pääkaupungissa Tukholmassa.

Nyt kisojen sijaintipaikka on selvinnyt. Euroviisut 2024 järjestetään 7.-11. toukokuuta Malmössa. Asiasta tiedotettiin viisujen virallisen Twitter-tilin julkaisussa. Etelä-Ruotsissa sijaitseva Malmö on maan kolmanneksi suurin kaupunki.

Euroviisujen isäntäkaupungiksi olivat ehdolla myös Tukholma, Göteborg ja Örnskoldsvik. Göteborgin kerrottiin kuitenkin ennen lopullisen paikan paljastumista pudonneen pois ehdokkaiden joukosta.

Euroviisut järjestettiin Malmössä viimeksi vuonna 2013. Myös tuolloin edellisvuoden kilpailun oli voittanut Ruotsia edustanut Loreen.

Suomen seuraavaksi Euroviisuedustajaksi pääsystä haaveilevilla on vielä aikaa hioa kappalettaan. Uuden musiikin kilpailun haku on tänä vuonna avoinna 21.-24. elokuuta. Tänä vuonna Suomea edusti yleisösuosikiksi nousut Käärijä.