George Michael saa patsaan – pystytetään 3 000 asukkaan kylään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Laulaja George Michael kuoli joulukuussa 2016. Viisi vuotta sitten hänen tilansa aloitti suunnitelmat pronssisen kunnianosoituksen valmistamisesta. Asiaa käsiteltiin paikallisessa valtuustossa Goring-on-Thamesissa, Oxfordshiressa, jossa hän asui ennen kuolemaansa. Nyt patsaan pystyttäminen on hyväksytty.

George Michaelin lapsuudenystävä Andros Georgiou tapasi kuvanveistäjä Laura Lianin muistopaikalla viikonloppuna. He keskustelivat projektista. The Sun -sanomalehden Bizarre-kolumnin mukaan kaikki ovat innoissaan, että patsasprojekti pääsee vihdoin eteenpäin. Laura Lian on suunnitellut patsaita myös muille tunnetuille laulajille.

– George Michaelin lähipiiri rakastaa Laura Lianin aikaisempia töitä, mukaan lukien David Bowien ja John Lennonin hahmot. Kaikki odottavat patsaan paljastamista Goringissa, jossa George Michael eli hiljaista elämäänsä 17 vuotta, lähipiiristä kerrotaan.

Paikalliset valtuutetut olivat aiemmin varoittaneet, että jotkut kylän 3.200 asukkaasta vastustavat hanketta. Patsaan on määrä olla pronssista valmistettu.