Poni päästi riikinkukon vapaaksi – oli karkuteillä päiväkausia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadan Quebecissa hämmästeltiin tapausta, jossa eksoottinen lintu oli karkuteillä päiväkausien ajan. Lintu pääsi pakenemaan maatilalta uteliaan ponin avustuksella.

Graham Battyn Sparkles-poni oli onnistunut avaamaan hänen maatilallaan sijaitsevan vajan lukon turvallaan. Sen seurauksena vajassa asusteleva riikinkukko oli livahtanut karkuteille. Valkoista riikinkukkoa yritettiin paikantaa tuloksetta monien päivien ajan.

Riikinkukosta tehtiin kyllä lukuisia havaintoja, joita Saint-Lazaren asukkaat jakoivat sosiaalisessa mediassa. Myös sen tunnistettava ääni kantautui alueella monesti. Lintua myös yritettiin houkutella toistamalla Youtubesta riikinkukkojen ääniä.

Lopulta Battyn naapurit soittivat miehelle ja kertoivat löytäneensä riikinkukon. Se saatiin turvallisesti takaisin maatilalle 10 vuorokautta katoamisen jälkeen. Batty aikoo tehdä vajan lukosta vaikeammin avattavan.

– Olen vain kiitollinen siitä että sain riikinkukon takaisin eikä sille tapahtunut mitään, huojentunut Batty kertoi Global News -lehdelle.