Liikemies Peter Nygardille uusia syytteitä – synkkiä yksityiskohtia paljastui

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomalais-kanadalainen liikemies Peter Nygard on saanut uusia rikossyytteitä. Tällä kertaa syynä ovat vuoden 1993 tapahtumat, joista Nygårdia syytetään naisen raiskauksesta ja kidnappauksesta Nygårdin yrityksen pääkonttorissa Kanadassa.

Winnipegin poliisi sai maanantaina pidätysmääräyksen 81-vuotiaasta Nygardista kuukausia kestäneen ja 30 vuotta vanhan tapauksen tutkinnan jälkeen. Hänet pidätettiin Torontossa, jossa Nygård on ollut vangittuna joulukuusta 2020 lähtien. April Telek kertoi CBC Newsille, että Nygård raiskasi hänet ja piti häntä vankina kutsuttuina naisen mallin töihin vuonna 1993.

Poliisi käynnisti Nygårdin tutkinnan kesäkuussa 2020 ja toimitti myöhemmin yhteensä kahdeksan tapausta syyttäjille. Rikossyytteitä ei kuitenkaan nostettu. Tapaus annettiin sitten oikeusministeriön käsiteltäväksi.

Nygårdia syytetään myös Yhdysvalloissa, Torontossa ja Quebecissä. Muotimoguli pidätettiin ensimmäisen kerran Winnipegissä vuonna 2020 sen jälkeen, kun häntä syytettiin yhdeksästä syyteestä, mukaan lukien ihmiskaupasta, New Yorkissa. Lisäksi Nygårdin kerrotaan houkutelleen ainakin 10 tyttöä kotiinsa Bahamalle lupaamalla käteismaksuja ja tuottoisia mallintöitä. Uhrien mukaan naisille annettiin alkoholia ja lääkkeitä, minkä jälkeen heidät pahoinpideltiin.

Yksi hänen väitetyistä uhreistaan oli 15-vuotias tyttö. Nygårdin väitetään yrittäneen sodomisoida tyttöä ennen kuin raiskasi hänet. Häntä uhkaa myös syyte seksuaalisesta väkivallasta ja kidnappauksesta Quebecissä rikoksesta, jonka väitetään tapahtuneen marraskuun 1997 ja marraskuun 1998 välisenä aikana, CBC:n mukaan.

Quebecin oikeudenkäynnin on määrä alkaa kesäkuussa 2024. Aiemmin tänä vuonna Nygård käynnisti 15 miljoonan dollarin suuruisen herjauskampanjan Bahaman naapuriaan Louis Baconia vastaan. Nygård määrättiin maksamaan naapurilleen ennätykselliset 203 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset.