Maailman parhaat frisbeegolfaajat Suomeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Frisbeegolf on ammattitasolla kehittynyt huimasti viimeisten vuosien aikana, ja nykyään maailman huiput ovat täysipäiväisiä ammattilaisia. Suomessakin on jo noin kymmenen pelaajaa, jotka voivat kutsua lajia ammatikseen. Maailmalla ammattilaisia on muutama sata, ja he pelaavat lähes poikkeuksetta Yhdysvaltojen ammattilaiskiertueella.

Maailman parhaat frisbeegolfarit saapuvat tällä viikolla Suomeen ja Nokialle. Frisbeegolfin vanhin eurooppalainen ammattilaistapahtuma European Open käydään 20.-23. heinäkuuta. Tapahtumaa edeltävä päivänä keskiviikkona 19. heinäkuuta otellaan Yhdysvaltojen ja Euroopan välinen joukkuekilpailu. European Openin palkintopotti on yli 100.000 dollaria, joka on suurin Euroopassa jaettu palkintopotti. Avoimen luokan voittajalle on luvassa 12.500 dollaria ja naisten luokan voittajalle 8.250 dollaria.

European Open tarjoaa maailman parasta frisbeegolfia Nokialla. Laji on erittäin yleisöystävällinen ja sopii koko perheelle. Nokian keskusurheilupuisto muuntuu frisbeegolfnäyttämöksi, missä yleisölle on huikean kilpailun lisäksi tarjolla ruokaa, juomaa ja frisbeegolfvälineitä. Tapahtumaan on ilmainen pääsy.