Valkoisen talon huumeskandaali paisuu – Trump syyttää salaisen palvelua salailusta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen hallinnollisesta rakennuksesta, Valkoisesta talosta, löydettiin hiljattain mystinen kokaiinipussi. Yhdysvaltojen salainen palvelu aloitti asiasta tutkimuksen, mutta ei pystynyt selvittämään kenelle huumeet kuuluivat.

Oman mielipiteensä asioihin hanakasti ilmaiseva Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump on sanonut suoraan, että ei usko salaisen palvelu jättäneen tapausta selvittämättä.

– Tiedätteko kuinka monta valvontakameraa heillä on tilannehuoneen etuovea vastapäätä? Olen oppinut tuntemaan salaisen palvelun toiminnan todella hyvin, enkä voi kertoa enempää näistä ihmisistä, mutta he ovat uskomattomia. Uskon, että he tietävät kaiken, sillä he ovat todella älykkäitä ja hyviä siinä, mitä tekevät, Trump kertoi Sunday Morning Futures -ohjelmassa.

Viranomaiset yrittivät selvittää 11 päivää, miten aine pääsi Valkoiseen taloon. Huumeet löydettiin talon niin sanotusta länsisiivestä, West Wingistä. Presidentti Biden ei ollut Valkoisessa talossa tuolloin.

Salainen palvelu tiedotti lopulta, että kokaiinipussia koskeva tutkimus oli suljettu fyysisten todisteiden puuttumisen vuoksi. Tutkijoilla ei ollut tarpeeksi sormenjälkiä tai DNA-todisteita tunnistamaan epäiltyä. Viime vuonna salainen palvelu löysi myös pieniä määriä marihuanaa Valkoisesta talosta.