Mikä tämä on? Uimarannalle ilmestyi mysteeriesine Australiassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australiassa ihmetellään paikalliselle rannalle huuhtoutunutta isokokoista esinettä. Kukaan ei tunnu tietävän varmasti mikä Länsi-Australian Green Headin rannalle ilmestynyt sylinterimäinen esine on. Sen taustasta on kuitenkin erilaisia teorioita.

Kuparinvärinen, halkaisijaltaan noin 2,5 metrin kokoinen esine löydettiin uimarannalta paikallisten asukkaiden toimesta sunnuntaina. Esine näyttää vahingoittuneen ennen rannalle huuhtoutumista. Poliisi kehotti varotoimenpiteenä ihmisiä pysyttelemään kaukana esineestä, mutta se on sittemmin todettu vaarattomaksi.

Viranomaiset eivät usko esineen olevan peräisin matkustajalentokoneesta. Tutkijat epäilevät sen olevan sateliitin tai raketin osa. Melbournen yliopiston tohtori Alice Gormanin mukaan kyseessä saattaa olla Intian aikaisemmin tänä vuonna laukaiseman sateliitin kantoraketin polttoainesylinteri.

Esineen alkuperää yritetään parhaillaan selvittää. Mikäli esine on peräisin avaruusaluksesta, tullaan se The Guardian -lehden mukaam palauttamaan alkuperämaahansa YK:n Avaruuden yleissopimuksen mukaisesti.