Ponilla ratsastettiin salaa yöllä Ylöjärvellä – poliisilta tavoitti epäillyt

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ylöjärvellä sijaitsevalla laitumella on ratsastettu salaa ponilla yöaikaan. Poni oli löydetty juoksemasta laitumen ulkopuolella riimunaru poskirenkaasta roikkuen.

Ponin omistaja varoitti tapauksesta muita hevosenomistaja Facebookissa. Maaseudun Tulevaisuus -lehden mukaan asiasta tehtiin rikosilmoitus. Poliisi on sittemmin tavoittanut teosta epäillyt.

Kyseessä oli ainakin toinen vastaava tapaus tänä kesänä. Juhannuksena juhlimassa olleet nuoret aikuiset ratsastivat Rovaniemen Ounasjoella vapaana laiduntaneella hevosella. He jäivät kiinni julkaistuaan tilanteesta kuvatun videon sosiaalisessa mediassa.

Suomen Ratsastusliiton viestintäpäällikkö Kati Hurme kommentoi Ylelle tapausten olevan melko harvinaislaatuisia. Hän kuitenkin varoittaa toiminnan olevan erittäin vaarallista niin ratsastajille, hevosille kuin ulkopuolisillekin.