Jukka Kuoppamäki lopettaa esiintymisen – perui kaikki suunnitellut keikat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän ja ansiokkaan uran suomalaisen musiikin parissa tehnyt Jukka Kuoppamäki on kertonut lopettavansa keikkailun. Muun muassa laulajana, sanoittajana ja säveltäjänä tunnettu 80-vuotias tähti lopettaa esiintymisuransa välittömästi.

Kuoppamäki perui kaikki syksylle suunnitellut esiintymisensä. Puolet elämässään Saksassa asuva mutta kesät Suomessa viettänyt Kuoppamäki täyttää syksyllä 81 vuotta. Tiedotteen mukaan hän on tuntenut ensimmäistä kertaa iän painavan.

– Sydän täynnä kiitollisuutta – ja myös ripaus haikeutta – on yli 60 keikkailuvuoden jälkeen koittanut hetki todeta, että on aika ripustaa keikkakitara naulaan, kiittää ja kumartaa, ja jättää jäähyväiset konserttiyleisölle, Kuoppamäki kertoi tiedotteessa.

1960-luvulta asti musiikin parissa uraa tehnyt Kuoppamäki on kirjoittanut kunnioitettavat 2 000 kappaletta. Hänen tuotantoonsa kuuluvat ikivihreät hitit, kuten Sininen ja valkoinen, kultaa tai kunniaa ja Paljon sanomatta jää. Lisäksi hän on säveltänyt esimerkiksi Katri Helenan tulkitseman Anna Mulle tähtitaivas -kappaleen, Jari Sillanpään Satulinnan ja Tapani Kansan laulaman R-A-K-A-S -kappaleen.