Heinäkuu loppuu kylmissä ja viileissä merkeissä – elokuussa kesä tekee paluun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Heinäkuun loppupuolen sää on ollut Suomessa viileä ja sateinen, eikä muutosta ole laajan matalapaineen vuoksi hetkeen näkyvissä. Tämänhetkinen ennuste lupailee kuitenkin lämmintä käännöstä elokuulle.

24. heinäkuuta alkavasta viikosta on Forecan mukaan tulossa koko maassa 1-3 astetta keskimääräistä viileämpi. Sademäärät voivat nousta runsaiksi varsinkin maan eteläosassa. Poutaisilla alueila päivälämpötila vaihtelee 15-20 asteen välillä, sateisilla alueilla jäädään alle 15 asteen.

Elokuun alussa on jo hieman viitteitä sään lämpenemisestä, ja keskilämpötila voi olla lähellä keskimääräistä tai hieman sen yli. Sää kuitenkin jatkuu yhtä matalapainevoittoisena. Myös ennustettu sademäärä on suuressa osassa maata keskimääräistä korkeampi.

Suomeen voi 7. elokuuta alkavalla viikolla virrata lämpimämpää säätä. Lämpötilojen odotetaan olevan suuressa osassa maata 1-3 tavanomaista lämpimämpiä. Samalla viikon sademäärä voi kuitenkin olla yhä suuri.

Tämänhetkisen ennusteen mukaan 14. elokuuta alkavalla viikolla Suomen yllä olisi 1-3 astetta keskimääräistä lämpimämmän sään alue. Ennustettavuus on kuitenkin vielä tässä vaiheessa heikko, ja säässä voi vielä tapahtua monenlaisia käänteitä.