Poliisi tutkii varastettujen polkupyörien myyntiä Turussa – saalista ympäri maata

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lounais-Suomen poliisi tutkii laajaa rikokskokonaisuutta, joka liittyy varastettuihin polkupyöriin ja niiden jälleenmyyntiin. Epäilyinä ovat Turussa asuva yli 40-vuotias mies ja yli 60-vuotias nainen. Heitä epäillään tällä hetkellä törkeästä rahanpesusta.

Poliisi epäilee, että jopa yli 80 polkupyörää on jälleenmyyty henkilöiden kautta tammikuun 2022 ja toukokuun 2023 välisenä aikana. Myydyt polkupyörät ovat olleet keskimäärin muutaman sadan euron arvoisia, mutta joukossa on ollut arvokkaampiakin pyöriä. Myynti tapahtui pääasiassa Facebookin kautta.

Kaksikon epäillään hankkineen polkupyöriä niitä pääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Tampereella varastaneilta henkilöiltä. Poliisi on pyytänyt tammikuun 2022-2023 kyseisissä paikoissa polkupyörävarkauden uhriksi joutuneita tekemään sähköinen rikosilmoitus, mikäli tiedossa on jokin pyörään liittyvä yksilöivä tunniste.

Rikoskomisario Tuomas Kuuren mukaan tutkintaa hankaloittaa yksilöivien tunnisteiden puute. Tapauksen polkupyöriä ei nimittäin ole varmuudella pystytty yhdistämään varastetuiksi ilmoitettuihin kulkuneuvoihin. Rikoskokonaisuuden esitutkinta valmistuu, kuin mahdollisimman moni varastetuksi ilmoitettu polkupyörä on yhdistetty tutkinnassa esiin tulleeseen pyörään.