Eläintarhan gorillaa luultiin urokseksi – sitten se synnytti poikasen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Ohiossa sijaitsevassa eläintarhassa asuva Sully-gorilla synnytti taannoin poikasen. Asia tuli eläintarhan henkilökunnalle melkoisena yllätyksenä, sillä Sullyn luultiin olevan uros.

Kahdeksanvuotias Sully on elänyt Columbus Zoossa emonsa kanssa vuodesta 2019 lähtien. Heinäkuun puolivälin paikkeilla eläintarhan henkilökuntaa odotti yllättävä näky. Sully piteli sylissään vastasyntynyttä poikastaan.

Eläintarhan tiedotteen mukaan gorillojen sukupuolen määritteleminen voi olla haastavaa. Gorillat ovat melko samannäköisiä sukupuolesta riippumatta noin 8 vuoden ikään saakka, eikä niillä ole selvästi ulospäin erottuvia sukupuolielimiä. Vartuttuaan gorillaurokset ovat yleensä naaraita isompia.

Raskaus jäi myös huomaamatta, sillä Sullyllä ei ole näkynyt merkkejä hoitoa vaativista terveysongelmista. Eläintarhan mukaan gorillojen raskaus ei näy tyypillisesti ylöspäin. Gorillojen vatsat ovat tyypillisesti isoja ja niiden poikaset ihmisvauvoja pienempiä.

Gorillapienokainen on eläintarhan mukaan terve naaras. Emon ja poikasen annetaan viettää yhdessä aikaa ennen eläinlääkärin tarkastusta.