Naisen katoaminen aiheutti massiiviset etsinnät Yhdysvalloissa – olikin huijausta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Alabamasta kotoisin olevan sairaanhoitajaopiskelija Carlee Russellin kasvot olivat kaikkialla uutisissa heinäkuun puolessa välissä. Amerikkalaisessa mediassa uutisoitiin 25-vuotiaan naisen soittaneen hätänumeroon ja kertoneen, että näki taaperon kävelleen vaipassa ja t-paidassa moottoritiellä. Sen jälkeen Russellista tai taaperosta ei näkynyt jälkeäkään.

Alkoi massiiviset etsinnät. Russelin katoaminen oli ykkösjuttu useassa mediassa. Pian tuli ilmi omituisia tietoja, sillä Hooverin poliisin mukaan moottoritiellä ei ollut kulkenut taaperoa ennen naisen katoamista. Poliisit saapuivat paikalle vain viisi minuuttia hätäpuhelun jälkeen ja löysivät Russellin peruukin, matkapuhelimen ja kukkaron ajoradalta sekä Apple-kellon laukun sisällä.

Kahden päivän etsintöjen jälkeen sairaanhoitajaopiskelija ilmestyi yhtäkkä vanhempiensa ovelle 15. heinäkuuta. Hänet vietiin sairaalaan, jossa nainen hoidettiin ja päästettiin pois. Epäilykset heräsivät, kun Russell suostui yhteen ainoaan poliisin haastatteluun, mutta lopetti myöhemmin yhteistyön tutkinnan kanssa. Hänen paluunsa jälkeen rikostutkijat havaitsivat, että Russell googletti toimintaelokuvaa Taken- jossa Liam Neeson näyttelee CIA-agenttia, joka kilpailee pelastaakseen tyttärensä sieppaajilta. Googlettaminen tapahtui samana päivänä, jolloin Russell itse katosi.

Tutkimukset paljastivat myös, että Russell etsi yhdensuuntaisia lippuja Birminghamista Nashvilleen. Hän kuitenkin jatkoi tarinaansa ja kertoi aluksi poliisille, että valkoihoinen ja oranssitukkainen mies sieppasi hänet tien varrelta. Russell sai potkut ja hänen poikaystävänsä poisti kaikki todisteet hänestä sosiaalisessa mediassa. Ihmiset uskoivat, että koko tarina oli keksitty ja lähipiiri tiesi tämän.

Russell lopulta myönsi, ettei häntä kaapattu. Hän pyysi anteeksi outoa huijausta. Russellin asianajaja Emory Anthony piti lehdistötilaisuuden ja kertoi, että nainen ei ollut nähnyt taaperoa, eikä häntä siepattu, CNN uutisoi.