Pysäköinninvalvojat paljastavat: Näissä paikoissa isketään kesäisin

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesä näkyy piikkinä pysäköintivirheiden määrissä erityisesti tietyissä paikoissa. Pysäköintimaksuja annetaan runsaasti autoilijoille, jotka parkkeeraavat autonsa luontokohteiden kuten kansallispuistojen läheisyyteen.

Yleisiä virheitä retkeilyalueilla ja niiden läheisyydessä ovat pysäköintimaksun suorittamatta jättäminen, puuttuva parkkikiekko ja pysäköinti muualle kuin merkityille alueille. Ulkoilualueiden lähitiet ruuhkautuvat herkästi autoilijoiden pakkautuessa yhtä aikaa luonnon helmaan. Parkkipatesta suositellaan kartoittamaan pysäköintimahdollisuudet etukäteen tai jättämään auton hieman kauemmas.

– Reippailuinto, hellekeli ja lomakausi ovat yhdistelmä, joka väistämättä näkyy piikkinä pysäköintivirheiden määrissä niillä ulkoilualueilla, joiden yhteydessä on rajoitetusti pysäköintitilaa, kertoo tiedotteessa Parkkipaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta.

Pääkaupunkiseudulla pysäköintivirhemaksuja jaetaan erityisesti Sipoonkorven kansallispuistossa, Hakunilan ulkoilualueella tai Kuusijärven ulkoilualueella Vantaalla, Meikon luonnonsuojelualueella Kirkkonummella, Nuuksion kansallispuistossa Espoossa, Palakosken virkistysalueella Vihdissä, Espoon Luukissa ja niiden läheisyydessä. Myös Pirkkolan urheilupuisto, Paloheinän ulkoilualue ja Oulunkylän urheilukenttä Helsingissä erottuvat pysäköintivirheiden määrässä.