Suomalaisyritys kehitteli älysirun frisbeegolfiin – auttaa paikantamaan kiekon

Digi Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Frisbeegolfin suosio on kasvanut hurjasti viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Nyt suomalainen startup-yritys GameProofer Oy on kehitellyt varusteen, joka voi tehdä pelaamisesta monin tavoin mielekkäämpää.

GameProofer on frisbeegolfkiekkoon kinnitettävä älysiru. Se mittaa antureillaan frisbeen liikettä kaikilla akseleilla. Hieman yli kahden euron kolikon kokoinen ja noin yhdeksän gramman painoisella sirulla on yhtiön tiedotteen mukaan minimaalinen vaikutus kiekon lentoon.

Siru mittaa esimerkiksi heitto- ja lentonopeutta sekä niiden suhdetta, pyörimiesnopeutta, lentovakautta ja heiton pituutta. Kadonneen kiekon löytämistä helpottava Find-My-Disc-toiminto puolestaan voi tehdä historiaa frisbeegolfaajia piinaavasta yleisestä ongelmasta. Sirun avulla kiekkoon voi myös kiinnittää led-valon.

GameProofer julkistettiin viime vuonna Nokialla järjestetyssä frisbeegolfin European Open -tapahtumassa. Eteenpäin kehitelty tuote on jälleen testattavissa parhaillaan käynnissä olevassa tämänvuotisessa European Openissa. Älysirun ennakkomyynti aloitettiin 19. heinäkuuta Euroopan ja Yhdysvaltojen alueilla.