Patrik Kvikant ui Virosta Suomeen – matkaa lähes 90 kilometriä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sipoosta kotoisin oleva Patrik Kvikant on tehnyt melkoisen uimasuorituksen. Hän ui lähes 90 kilometrin pituisen matkan Tallinnasta. Helsinkiin. Hän keräsi tempauksellaan varoja lasten uimaopetuksen tukemiseen yhdessä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kanssa.

Kvikant aloitti uintinsa Tallinnan Piritalta varhain sunnuntaiaamuna 23. heinäkuuta. Hän oli varusteutunut suoritukseen märkäpuvulla, hupulla, uimahanskoilla, snorkkelilla ja uimarinpoijulla. Turvaveneenä ja lepopaikkana toimi Ark Projectin troolari ja RIB-vene.

Tallinnasta Helsinkiin uiminen kesti Kvikantille noin kaksi ja puoli vuorokautta. Hän saapui perille Helsingin Eiranrantaan tiistaina kello 22 jälkeen. Kvikantin matkanopeus oli noin 2-2,5 kilometriä tunnissa.

– Minulla on rinnallani Ark-troolari ja kumivene, jotta en joudu muun veneliikenteen jalkoihin. Uin väylän vieressä ja uimarilla on muutenkin väistövelvollisuus. Minua ovat matkalla tsempanneet myös hylkeet, jotka ovat parhaimmillaan päästäneet 10 metrin etäisyydelle, Kvikant kuvaili tiedotteessa.

Tiistaina vietettiin Maailman hukkumisen ehkäisyn päivää. Kuudesluokkalaisten uimataito on Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton mukaan laskenut jopa 21 prosenttia vuodesta 2016 lähtien. Tuoreessa kyselyssä merkittävämmiksi tekijäksi uimataidon oppimiselle nousi vähävaraisuus.