Miki Liukkonen haudattiin tänään – hautajaiskukkien sijaan lahjoituksia mielenterveystyöhön

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kirjailija Miki Liukkonen kuoli heinäkuun alussa 33-vuotiaana. Hänet on haudattu tänään Oulussa. Liukkosen Kaleva-lehden kuolinilmoituksessa toivottiin hautajaiskukkien sijaan lahjoituksia mielenterveystyöhön ja heikommassa asemassa olevien auttamiseen.

Hautajaiset järjestettiin tänään Oulun tuomiokirkossa. Paikalla oli mediatietojen mukaan myös Liukkosen entinen kihlattu, musiikkimaailman kirkas tähti ja laulaja Rita Behm. Päivä oli synkeä, pilvinen ja sateinen.

Miki Liukkonen syntyi Oulussa, jossa hän myös kirjoitti ylioppilaaksi vuonn 2009. J. H. Erkon kirjoituskilpailun voittaneen Liukkosen esikoisrunokokoelma ilmestyi vuonna 2011. Seuraavana vuonna Oulun kirjailijaseura myönsi hänelle Nuori Pakkala -kirjallisuuspalkinnon.

Liukkoselta julkaistiin hänen elämänsä aikana neljä romaania. Niistä ensimmäinen, Lapset auringon alla ilmestyi vuonna 2013 ja viimeisin, Tulenkantaja-, ja Botnia-palkintoehdokkaana ollut Elämä: Esipuhe vuonna 2021. Syyskuussa 2023 julkaistaan postuumisti romaani Vierastila.