Tutkimus: Punaviini parantaa intiimiä kanssakäymistä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Joukko tieteellisiä tutkimuksia on koottu yhteen ja katsauksen perusteella on päätelty, että punaviinin nauttimisella voi olla myönteisiä vaikutuksia intiimiin kanssakäymiseen. Punaviinin on uskottu vaikuttavan etenkin naisten libidoon myönteisesti.

Tutkimuksen mukaan miehillä, jotka juovat lasin tai kaksi päivässä, on pienempi erektiohäiriön riski. Muutaman lasin päivässä juovilla naisilla on sen sijaan muita naisia korkeampi libido. Punaviinissä olevat yhdisteet parantavat verenkiertoa, lisäävät testosteronia ja stimuloivat sukupuolielimiä.

Punaviinissä on runsaasti polyfenoleja. Samaa yhdistettä löytyy myös omenoista, sipulista ja tummasta suklaasta. Tämä on nimenomaan sukupuolivaikutusten avaintekijänä. Kohtuullinen punaviinin nauttiminen voi olla apuna myös erektiohäiriöiden hoitamisessa, tutkijat kirjoittivat Journal for Clinical Medicine -lehdessä julkaistussa katsauksessa.