Hämmentävä huhu: Eläintarhan karhu onkin ihminen valepuvussa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinan Hangzhoussa sijaitsevan eläintarhan karhu on päätynyt yllättävien huhujen kohteeksi. Sosiaalisessa mediassa on epäilty, että tarhassa asuva malaijikarhu olisi todellisuudessa vain ihminen karhupuvussa. Eläintarha on kiistänyt väitteet.

Huhut saivat alkunsa sen jälkeen, kun verkossa levisi Hangzhoun eläintarhassa kuvattu video. Siinä malaijikarhu nähdään seisomassa kahdella jalalla aitauksensa muurin vierellä. Sosiaalisessa mediassa karhua epäiltiin ihmiseksi sen laihojen jalkojen ja kurttuisen turkin vuoksi.

Eläintarha on kertonut tiedotteessaan karhun olevan aito. Eläintarhan mukaan malaijikarhut ovat pieniä ja laihoja verrattuna moniin muihin karhulajeihin. Tiedotteessa myös huomautetaan, ettei ihminen todennäköisesti kykenisi olla kauaa karhupuvussa 40 asteen lämpötilassa pyörtymättä.

Myös englantilaisen Chester Zoo -eläintarhan asiantuntija Ashleigh Marshall kertoo videon malaikarhun olevan aito. Hän toteaa BBC:lle malaikarhujen näyttävän usein karhupukuun pukueutuneilta ihmisiltä. Karhun takapuolen löysä turkki on Marshallin mukaan tärkeä suojakeino saalistajia vastaan.