Sika loikoili moottoritiellä – aiheutti valtavan ruuhkan

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Uuden-Seelannissa sijaitseva moottoritie ruuhkaantui pahasti 1. elokuuta. Ruuhkan aiheuttajaksi paljastui kesäpäivästä nauttimassa ollut eläin, joka on onnistunut välttelemään kiinniottoa jo kauan aikaa.

Paikallinen liikennevirasto tiedotti tiistaina Moottoritie 16:n länteen johtaneiden kaistojen tulleen suljetuiksi. Sen kerrottiin johtuneen eläimeen liittyvästä ongelmasta. Viranomaiset kertoivat myöhemmin NZ Herald -lehdelle kyse olleen aurinkoa ottaneesta siasta.

Sika häipyi paikalta ennen viranomaisten saapumista paikalle, eikä sitä näin ollen saatu kiinni. Samainen eläin on aiheuttanut yllättäviä tilanteita Aucklandin alueella jo useiden viikkojen ajan. Se nähtiin viimeksi juoksemassa moottoritiellä 22. heinäkuuta.