Beyonce voittanut hurjan määrän palkintoja – myös Grammy-ennätys uusiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä Beyonce on tehnyt uraa musiikin parissa jo vuosikymmenten ajan. Menestyksekäs ja pitkä ura näkyy myös tähden vuosien aikana hyllyynsä keräämien palkintojen määrässä. Helmikuussa Beyonce teki historiaa myös Grammy-palkintojen voittajana.

Viime vuosina suuren määrän erilaisia musiikkialan palkintoja voittanut Beyonce voitti alkuvuodesta Los Angelesissa järjestetyssä Grammy-gaalassa yhteensä neljä palkintoa kategorioissa paras perinteinen R&B-esitys, paras elektroninen/tanssimusiikkialbumi, paras tanssikappale ja paras R&B-kappale. Sen myötä hänellä on hallussaan enemmän Grammy-pystejä, kuin kenelläkään muulla. Yhteensä hän on voittanut urallaan 32 Grammya.

Beyonce sai ensimmäiset Grammy-palkintonsa vuonna 2001 Destiny’s Child -yhtyeen riveissä. Ennen Beyoncea eninten Grammy-palkintoja voittaneen henkilön titteli kuului edesmenneelle säveltäjä Georg Soltille. Hän ehti voittaa uransa aikana yhteensä 31 Grammya. Vuonna 2017 hän voitti myös arvostetun Billboard Music Award for Top Female Artist -palkinnon. Aika näyttää paljonko pystejä Beyonce tulee vielä urallaan saamaan.