Loch Nessin hirviötä etsitään dronejen avulla – jättimäinen operaatio alkaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skotlannin Loch Ness -järvessä legendojen mukaan elävä hirviö kiinnostaa ihmisiä vuosikymmenestä toiseen. Järvellä suoritetaan elokuussa suurin hirviöön liittyvä tutkimus 50 vuoteen. Tavoitteena on etsiä todisteita Nessie-nimellä tunnetusta myyttisestä olennosta.

Skotlannissa toimiva The Loch Ness Centre on AP-uutistoimiston mukaan kutsunut hirviöjahtiin kaikki otuksen etsimisestä kiinnostuneet. Otuksesta etsitään jälkiä nykyaikaisen teknologian, kuten järveä infrapunakameroilla kuvaavien dronejen ja vedenalaisten mikrofonien avulla. Operatio on tarkoitus suorittaa 26. ja 27. elokuuta.

Loch Ness Exploration -ryhmään kuuluvan Alan McKennan mukaan operaation yhtenä tavoitteena on saada nuoremmat sukupolvet innostumaan Loch Nessin hirviöstä. Vapaaehtoisia pyydetään tarkkailemaan järveä esimerkiksi pinnalla näkyvien outojen liikkeiden varalta.

The Loch Ness Centre sijaitsee Drumnadrchit-hotellissa, jonka entinen omistaja Aldie Mackay väitti vuonna 1933 nähneensä järvessä hirviön. Tapauksen jälkeen Nessiestä on tehty niin silminnäkijähavaintoja kuin todistettuja huijauksiakin. Otusta on epäilty muun muassa esihistorialliseksi eläimeksi, jättiläisankeriaaksi ja jopa uivaksi norsuksi.