Barbie ja Ken -nimien suosio räjähti – syynä kesän hittielokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Barbie on tämän kesän ylivoimainen hitti elokuvateattereissa. Elokuvan valtava suosio saattaa alkaa jo näkymään siinäkin, minkälaisia nimiä vanhemmat antavat vastasyntyneille lapsilleen.

Barbie ja Ken -nimiin liittyvä kiinnostus on kasvanut räjähdysmäisesti Yhdysvalloissa, uutisoi TMZ. Lasten nimiin erikoistuneen BabyNames.com-sivuston mukaan Barbie-nimen hakeminen on kasvanut palvelussa 300 prosenttia heinäkuussa. Ken-nimeen liittyvät haut ovat puolestaan kasvaneet 200 prosenttia.

Barbie-elokuva sai ensi-iltansa 21. heinäkuuta. Barbie nousi yhdeksi kesän suurimmista ilmiöistä jo ennen varsinaista ensi-iltaa. Elokuva on tuottanut muutamassa viikossa maailmanlaajuisesti yli miljardi dollaria.

Lasten nimeäminen elokuvista ja televisiosta tuttujen hahmojen mukaan ei ole uusi ilmiö. Esimerkiksi HBO:n Game of Thrones -sarjan suosion myötä jopa tuhannet tyttövauvat saivat Yhdysvalloissa sarjaan viittaavan Khaleesi-nimen.