Teiniräppäri Lil Tayn väitettiin kuolleen – nyt kertoo sometilinsä hakkeroinnista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räppärinä ja sometähtenä tunnettu 14-vuotias Lil Tay on ollut otsikoissa erikoisissa merkeissä. Kanadalaistähden uutisoitiin keskiviikkona kuolleen, kunnes hänen paljastettiinkin olevan edelleen elossa. Lil Tayn itsensä mukaan hänen sometilinsä oli hakkeroitu.

Lil Tayn Instagram-tilillä julkaistiin keskiviikkona tiedote, jonka mukaan hän olisi kuollut. Kuoleman kerrottiin tulleen yllätyksenä. Myös hänen isoveljensä Jason Tianin väitettiin menehtyneen, ja viranomaisten väitettiin tutkivan tapauksia.

TMZ kuitenkin uutisoi torstaina Lil Tayn olevan edelleen elossa. Räppärin perheen sivustolle antaman tiedotteen mukaan hänen tilinsä oli hakkeroitu. Lil Tay kuvaili tiedotteessa kuolinuutista järkyttäväksi misinformaatioksi.

– Minä ja veljeni olemme turvassa ja elossa. Olen kuitenkin murheen murtama, enkä tiedä mitä sanoa. Viimeiset 24 tuntia ovat olleet traumaatisia. Sain koko päivän sydäntä särkeviä puheluita läheisiltäni yrittäessäni selvittää tätä sotkua, Lil Tay kuvaili.

Sittemmin Instagram-tililtä poistetussa kuolinuutisessa Lil Tayn oikean nimen väitettiin olevan Claire Hope. Räppäri kuitenkin kertoi TMZ:lle senkin olleen väärää tietoa, sillä hänen oikea nimensä on Tay Tian.

Kanadalainen Lil Tay nousi julkisuuteen 9-vuotiaana vuonna 2018. Hänen videonsa keräsivät sosiaalisessa mediassa miljoonia katselukertoja. Hän on kuitenkin viettänyt sittemmin hiljaiseloa lukuisten somekohujen jälkeen.