Poliisi valvoo suojateitä tehostetusti – tarkkailussa erityisesti sähköpotkulautailijat ja pyöräilijät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi valvoo 21. elokuuta alkavalla viikolla tehostetusti suojateitä. Tarkkailun alla ovat Poliisihallituksen tiedotteen mukaan erityisesti pyöräilijät ja sähköpotkulautailijat. Poliisi kohdistaa valvontaa myös esimerkiksi jalankulkijoiden liikennesääntöjen noudattamiseen ja turvallisuuteen.

Poliisin mukaan valvonta kohdistuu siihen, noudattavatko ajoneuvojen kuljettajat liikennesääntöjä. Pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden kohdalla seurataan myös jalkakäytävillä ajoa, väistämisvelvollisuuksien noudattamista ja liikennevaloissa käyttäytymistä.

– Valvontapäivänä puutumme myös suojaamattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen ja pysäköintiin muun muassa suojateiden läheisyydessä, pyöräteillä ja -kaistoilla, kertoo poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksest.

Kallion mukaan suojaamattomien tienkäyttäjien osuus tieliikenteen kuolonuhreista oli Suomessa viime vuonna 34 prosenttia. Loukkaantuneita on tullut poliisin tietoon tänä vuonna 530. Suojaamattomilla tienkäyttäjillä tarkoitetaan esimerkiksi jalankulkijoita, pyöräilijöitä, sähköskuuttien kiljettajia ja mopoilijoita.