Helsinki-Vantaan uusi matkatavara-aula valmistui – nyt riittää tilaa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinki-Vantaan lentoasema on ollut muutosten alla. Nyt lentoasemayhtiö Finavia on saanut valmiiksi matkatavaralogistiikan modernisointihankkeen, jonka tarkoituksena on sujuvoittaa matkustamista. Se myötä esimerkiksi uudet lähtevän ja saapuvan matkatavaran tilat ovat valmistuneet.

Jatkossa saapuvia matkustajia palvelee Helsinki-Vantaalla yksi matkatavaroiden luovutusaula uusine laitteistoineen ja tiloineen. Avaraa tilaa luovutusaulassa on 12 000 neliömetriä ja matkatavarakaruselleja yhteensä yhteksän. Lisäksi erikoismatkatavaralle on kaksi linjastoa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman uudistetussa matkatavaratehtaassa voidaan käsitellä noin 5 000 laukkua tunnissa aikaisempaa enemmän. Matkatavaralinjasto on kasvanut pituutta yli kolme kilometriä. Matkalaukkuhotellin kapasiteetti on puolestaan kasvanut tuhannella paikalla.

Tiedotteen mukaan matkatavaran tie lähtöselvityksestä ruumaan on pitkälti automatisoitu, minkä ansiosta tunnissa voidaan käsitellä lähes 15 000 laukkua. Lähtevien matkatavaroiden käsittelykapasiteetti on noussut 50 prosettia.

– Tavoitteemme on tarjota tiloissamme operoiville lentoyhtiöille ja maahuolintayhtiöille tilat, laitteet ja järjestelmät, jotka nopeuttavat ja tehostavat matkatavaroiden käsittelyä. Matkustajille parannukset näkyvät sujuvuutena ja toimitusvarmuutena, kuvailee Helsinki-Vantaan lentoaseman asemataso- ja kiitotietoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa Finaviasta.