Kuka varasti kirsikkapuun Helsingin Roihuvuoressa? Jo kolmas vastaava tapaus tänä kesänä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Roihuvuoren Kirsikkapuistossa kasvaa noin 150 kirsikkapuuta. Puisto on suosittu erityisesti keväisin, jolloin puut kukkivat näyttävästi. Tänä kesänä puiston arkea on kuitenkin varjostanut ikävä lieveilmiö.

Kirsikkapuistosta varastettiin hiljattain jo kolmas kirsikkapuu tänä kesänä. Asiasta kertoi Roihuvuori-seuran Otto-Ville Mikkelä Facebookin Roihuvuori-ryhmässä. Varastettu puu oli istutettu vuoden 2016 roihuvuorelaiseksi valitulle Jyrki Nurmelle.

Mikkelän mukaan aikaisemmin tänä kesänä puistosta varastettiin Janne Haavistolle istutettu kirsikkapuu. Sitä ennen joku vei kaupungin istuttaman suurehkon rusokirsikan taimen.

– Aika reilusti vituttaa että jotkut koittavat tehdä yhteisestä alueesta viihtyisämmän ja toiset näkevät oikeudekseen viedä puut omalle pihalleen/tontilleen. Säälittävää! Varsinkin kun varastetut puut tuskin selviävät siirrosta, Mikkelä kirjoitti.

Roihuvuoren Kirsikkapuistossa vietetään vuosittain Hanami-juhlaa. Kyseessä on japanilainen perinne, jonka nimi tarkoittaa kukkien katselemista. Kirsikkapuiston Hanami-juhlinta vaihtelee vuosittain säiden mukaan, mutta tyypillisesti kirsikkapuiden kukinta ajoittuu toukokuun puolivälin paikkeille.