Lentokaaos Britanniassa jatkuu – tekninen vika vaikuttaa päiväkausia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan lennonjohdon tekninen vika jätti sadat tuhannet matkustajat jumiin brittiläisille lentokentille. Lentomatkustajat joutuivat kärsimään viivästyksistä maanantaina tuntikausien ajan. Häiriö hidasti nousuja ja laskuja Iso-Britanniassa yhtenä vuoden vilkkaimmista matkapäivistä.

The Guardianin mukaan lentomatkustajia on varoitettu, että häiriöt voivat jatkua päivien ajan. Osa ihmisistä on jäänyt jumiin ulkomaille, koska koneet eivät ole päässeet lähtemään Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Esimerkiksi BBC:n juontaja Gabby Logan twiittasi, että hän oli jumissa lentokoneessa kiitotiellä Budapestin lentokentällä ja matkustajille kerrottiin, että he saattavat joutua odottamaan jopa 12 tuntia. Maanantai oli virallinen lomapäivä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa koulut alkavat vasta elokuun lopulla. Kymmeniä lentoja peruttiin, eikä lennonjohdon teknisen vian syytä ole tiedossa.