Hiihtokausi alkaa Rovaniemellä syyskuun alussa – esilumenlatu ja liukumäki avataan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesä on vielä hädin tuskin päättynyt, mutta Rovaniemellä valmistaudutaan jo kovaa vauhtia hiihtokauteen. Rovaniemen Arctic Snowhotel & Glass igloos -lumihotellin ensilumenlatu avataan jo perjantaina 1. syyskuuta.

Ensilumenladun lisäksi lumihotellilla avataan heti syyskuun alussa lumiliukumäki hja jääbaari. Kaksi ensiksi mainittua rakennetaan säilöyttyä lunta. Baaritiski ja koristeet valmistetaan puolestaan maaliskuussa nostetusta jäästä.

– Meillä on modernit aurinkoenergialla toimivat pakastetilat, joissa varastoimme Lehtojärvestä nostettua jäätä, ja tänä vuonna enimmäistä kertaa säilöimme myös lunta. Näillä elementeillä rakennamme Lapin ensimmäisen ensilumenladun, pulkkamäen ja jääbaarin jo syyskuussa, kertoo toimitusjohtaja Ville Haavikko tiedotteessa.

Ympyrän muotoinen ensilumenlatu ja jääliukumäki ovat avoinna kävijöille ilman lisämaksua. Arctic Snowhotel & Glass igloosin lasi-iglut avataan vieraille niin ikään 1. syyskuuta. Kuuluisa lumihotelli avataan puolestaan tänä vuonna 15. joulukuuta.