Veromätkyjen eräpäivä perjantaina – maanantaina osalle palautuksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verohallinto on muistuttanut jäännösveron eli mätkyjen eräpäivän olevan perjantaina 1. syyskuuta. Mätkyjä on maksettavana tuolloin 330 000 henkilöllä. Heistä 274 000 kyseessä on ensimmäinen maksuerä.

Toisille maanantai 4. syyskuuta on sen sijaan iloinen päivä. Silloin noin 1,2 miljoonaa suomalaista saa veronpalautusta. Verhohallinto maksaa syyskuussa kaikkiaan noin 1,1 miljardin euron verran palautuksia.

Veronpalautukset eivät välttämättä näy tilillä heti maanantaiaamuna. Jos palautus ei ole ilmestynyt iltaan mennessä, on maksupäivä saattanut siirtyä. On myös mahdollista, ettei tilinumero ole Verohallinnon tiedossa.

– Tilin saldo kannattaa tarkistaa uudestaan iltapäivän puolella. Jos rahat eivät sittenkään näy tilillä, veronpalautusten maksupäivä on voinut siirtyä. Oman tilanteen voi käydä tarkistamassa OmaVerosta, kertoo ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnon tiedotteessa.

Verohallinto maksaa veronpalautuksia joka kuukausi heinäkuusta joulukuuhun. Maksun ajankohta riippuu siitä, koska asiakkaiden verotus valmistuu. Oman palautuspäivän näkee OmaVerosta ja verotuspäätöksestä.