Oletko matkustamassa syyskuun alussa Helsinki-Vantaalta? Varaudu ruuhkiin

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on nyt syytä varautua ruuhkiin. Finavian mukaan lentoasemalla on syyskuun 1.-10. syyskuuta runsaasti matkustajia. Se voi näkyä niin lähtöselvityksessä, matkatavaranluovutuksessa kuin turvatarkastuksessakin.

Odotusajat turvatarkastuksessa voivat Finavian tiedotteen olla normaalia pidempiä erityisesti aamulla ja iltapäivällä. Matkustajia on suositeltu varaamaan tavallista enemmän aikaa matkaan valmistautumiseen. Finavia on julkaissut neuvoja, joilla asiointia voi sujuvoittaa.

Erityisesti ruumassa kuljetettavien matkatavaroiden kanssa matkustavien kannattaa varata lähtöselvitykseen ja matkatavaroiden luovutukseen hyvin aikaa. Erikoismatkatavaroiden, kuten pyöriin, golf- ja hiihtovarusteisiin liittyvät ohjeet on hyvä selvittää lentoyhtiöltä. Matkatavaroiden pakkausohjeisiin voi puolestaan tutustua Finavian sivuilla.

Käsimatkatavaroiden kanssa matkustavia neuvotaan tekemään lähtöselvitys ennakkoon. Sen avulla lentoasemalle saapumisen jälkeen voi siirtyä suoraan turvatarkastukseen.