Ruotsalaista katastrofielokuvaa kuvattiin Tampereella – Suomen ensi-ilta syyskuussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on viime vuosina kuvattu lukuisia kansainvälisiä elokuva- ja televisiotuotantoja. Syyskuussa Suomen ensi-iltansa saa ruotsalainen jännitysdraama Kiiruna, jota kuvattiin Tampereella.

Richard Holmin ohjaamassa Kiiruna-elokuvassa Ruotsalaiskaupunkia uhkaa katastrofi, kun Kiirunavaaran kaivos on vaarassa romahtaa. Paikallinen perhe joutuu pelottavaan tilanteeseen maan alkaessa täristä heidän jalkojensa alla. Elokuvan päärooleissa nähdään Peter Franzen, Tuva Novotny, Kardo Razzazi, Felicia truedsson ja Edvin Ryding.

Yle uutisoi syyskuussa 2022, että Kiirunan kohtauksia kuvattiin muun muassa Sandivikin koekaivoksella Tampereella. Elokuvan tuotannossa oli mukana noin 35 suomalaista työryhmän jäsentä ja yli 100 avustajaa.

yli kahdeksan miljoonan budjetilla toteutettu ruotsalainen katastrofielokuva saa Suomen ensi-iltansa 22. syyskuuta 2023. Esimakua elokuvasta saadaan sen trailerissa.