Tampereella avataan ruokakauppa, jossa ei ole henkilökuntaa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereella on avattu kaupungin ensimmäinen automaattikauppa. Puutarhankadun Sale-myymälä on muuttunut täysin automatisoiduksi. Uudistettu myymälä avaa ovensa kuluttajille 1. syyskuuta 2023.

Automaattikaupat eivät ole Suomessa uusi ilmiö, mutta Puutarhakadun liikkeen valikoimia on kuvailtu edeltäjiä laajemmiksi. Sen teknologian kerrotaan olevan myös erilaista, kuin muissa itsepalvelukaupoissa. S-ryhmän tavoitteena on testata Sale Automaatilla itsepalvelukaupan valikoiman ja uuden teknologian toimivuutta.

Sale Automaatin teknologia pohjautuu kotimaisen Blockstore Group Oy:n teknologiaan. Asiakas valitsee kauppaan saapuessaan ostoksilleen katevarauksen ja syöttää makuskortin maksupäätteeseen. Tämän jälkeen tuotteet voi kerätä automaattisesti avautuvista kaapeista, ja ne veloitetaan maksukortilta automaattisesti.

Sale Automaatti -kauppaan ei pääse sisälle lainkaan ilman maksukorttia. Valikoimissa ei ole ikärajallisia tuotteita, kuten alkoholia tai tupakkaa. Liike on auki ympäri vuorokauden osoitteessa Puutarhakatu 16.