Fazerin kahvilaketju laajenee – avaa neljä ravintolaa Arlandan lentokentälle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalainen perheyritys Fazer osti Ruotsin suosituimman artesaanileipomo Gateaun vuonna 2011. Gateau omaa pitkät perinteet, jotka ulottuvat aina 1930-luvulle asti. Kahvilan juuret ovat ranskalaisessa leipomoperinteessä.

Tänä syksynä Fazer avaa neljä uutta Gateau-kahvilaa Arlandan lentokentälle Tukholmaan. Uudet kahvilat tulevat sijoittumaan terminaaleihin 2 ja 5 sekä kentän kaikille kävijöille avoimelle alueelle ennen turvatarkastusta. Gateau-kahviloissa on tarjolla muun muassa perinteisillä ranskalaisilla resepteillä käsin leivottuja artesaanileipätuotteita ja -leivonnaisia.

Fazerilla on yhteensä 48 toimipistettä Gateau-brändin alla Suomessa ja Ruotsissa. Ruotsissa Gateau-myymälöitä on tällä hetkellä 34 ja ne sijaitsevat Tukholmassa, Uppsalassa ja Skånessa. Suomessa Gateau-myymälöitä on 14 ja ne ovat keskittyneet pääkaupunkiseudulle.