Oulussa poliisi mätkäisi liikennevirhemaksut 56 pyöräilijälle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi valvoi tehostetusti suojatiesääntöjen noudattamista sekä pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden liikennekäyttäytymistä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Valvontaviikon aikana kirjattiin yhteensä 56 liikennevirhemaksua pyöräilijöille jalkakäytävällä ajamisesta.

Poliisi kiinnitti erityistä huomiota siihen, noudattavatko ajoneuvojen kuljettajat suojatiesääntöjä ja käyttäytyvätkö suojattomat tienkäyttäjät liikennesääntöjen mukaan. Suojattomia tienkäyttäjiä ovat esimerkiksi jalankulkijat, pyöräilijät ja potkulautailijat.

– Valvonnan aikana Oulun poliisilaitos kirjasi liikennevirhemaksun yhteensä 64 henkilölle, jotka ajoivat jalkakäytävällä. Heistä 56 ajoi polkupyörällä ja kahdeksan kevyellä sähköajoneuvolla. Poliisi kirjasi seuraamuksia neljälle polkupyöräilijälle ja kolmelle jalankulkijalle, jotka menivät tien yli punaisen liikennevalon palaessa, sekä yhdelle polkupyöräilijälle, joka ei noudattanut väistämisvelvollisuutta, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi muistuttaa, ettei jalkakäytävillä saa ajaa pyörillä tai sähköpotkulaudoilla. Poliisi valvoi myös autojen ja muiden ajoneuvojen kuljettajien liikennekäyttäytymistä suojateiden läheisyydessä.