Poliisi vei räkäkännissä olleita teinejä kotiin Oulussa – pyysi vanhempia apuun

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun poliisilaitos joutui pyytämään lauantai-iltana julkisesti Kiikelin saareen kokoontuneiden nuorien vanhempia hakemaan lapsensa pois alueelta. Syynä oli poikkeuksellinen suuri kokoontuminen ja nuorten vahva humalatila. Poliisilla oli kädet täynnä töitä lauman kaitsemisessa.

– Lauantai-iltana Kiikelin saareen oli kokoontunut poikkeuksellisen paljon nuorisoa ja heidän joukossaan oli erityisen paljon päihtyneitä alaikäisiä. Paikalla ammuttiin ilotulitteita, mutta lisäksi siellä oli muutenkin levoton ilmapiiri, joka ilmeni riidan haastamisena ja lievinä pahoinpitelyinä, joiden asianomistajat eivät halunneet selvittää asiaa. Poliisi sai ylläpidettyä järjestyksen läsnäolollaan ja puuttumalla tilanteisiin, Oulun poliisilaitokselta kerrotaan.

– Lisäksi Oulun poliisilaitos esitti lauantaina kello 21.30 aikaan Facebook-sivullaan toiveen nuorten huoltajille, että he noutaisivat nuorensa kotiin. Poliisi kiittää heitä, jotka kävivät noutamassa lapsensa pois.

Ensihoito toimitti vahvassa humalatilassa olevia nuoria keskustasta Oulun seudun yhteispäivystykseen. Poliisi kuljetti heitä kotiinsa, vaikka vastuu lapsistaan on vanhemmilla. Poliisi edelleen kehottaa nuorten huoltajia sopimaan nuorten kanssa ainakin seuraavista pelisäännöistä:

– Mitä saa tehdä– Missä saa olla– Kenen kanssa saa olla– Milloin pitää tulla kotiin