Merimakkaroiden salakuljettajat kiinni – pitkä vankeustuomio uhkaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaksi salakuljettajaa on myöntänyt toimittaneensa uhanalaisia merimakkaroita Kiinaan Meksikosta. Heitä voi Associated Press -uutistoimiston mukaan odottaa teosta 25 vuoden vankeustuomio.

Zunyi Zhao ja Xionwei Xiao jäivät kiinni salakuljetuksesta matkustaessaan Meksikosta Yhdysvaltoihin. Viranomaiset takavarikoivat kaksikon hallusta merimakkaroita ja löysivät heidän puhelimistaan laittomaan eläinkauppaan liittyviä viestejä. Kaksikko salakuljettivat syyttäjien mukaan merimakkaroita yli 10 000 dollarin arvosta vuosina 2017-2019.

Merimakkarat ovat suosittu tuote Kiinan pimeillä markkinoilla. Niitä käytetään esimerkiksi ruoissa ja lääkinnällisissä tarkoituksissa. Niistä valmistetaan myös lemmenrohtoja. Salakuljetetut isostichopus fuscus -merimakkarat ovat liikakalastuksen vuoksi uhanalaisia. Merimakkaroiden pyynti on monissa maissa sallittua vain rajoitetuissa määrin ja rajoitettuina aikoina.