Hait tuhosivat katamaraanin Australiassa – purjehtijat pelastettiin mereltä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ilmatäytteisellä katamaraanilla vesillä olleet kolme miestä joutuivat keskiviikkona 6. syyskuuta pelottavaan tilanteeseen Australiassa. Katamaraani oli vähällä upota haihyökkäysten seurauksena Korallimerellä.

Kaksi venäläismiestä ja yksi ranskalaismies olivat matkustamassa katamaraanilla Vanuatusta Carnsiin. Kesken matkan hait hyökkäsivät aluksen ilmatäytteisten runkojen kimppuun. Purjehtijat lähettivät hätäviestin noin kello 01.30 paikallista aikaa.

Australian meritruvallisuusviranomainen AMSA lähetti pelastusaluksen purjehtijoiden apuun. Paikalle ohjattiin myös läheisyydessä liikkunut rahtilaiva Dugong Ace. Se poimi jo osittain uponneen katamaraanin matkustajat kyytiinsä.

CNN-uutissuvston mukaan pelastetut miehet olivat hyväkuntoisia. AMSAn vuoropäällikkö Joe Zellerin mukaan tiedossa ei ole, miksi hait olivat päätyneet hyökkäämään aluksen kimppuun.