Kuvassa poseerannut turisti tärveli patsaan Italiassa – voi tulla kalliiksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalaista turistia syytetään historiallisest imerkittävän patsaan tärvelemisestä Italiassa. Viranomaisten mukaan 22-vuotias mies vahingoitti öisillä toimillaan Firenzessä sijaitsevan Neptunus-suihkulähteen veistosta.

1500-luvulla valmistunutta suihkulähdettä koristaa suurikokoinen Neptunus-jumalaa esittävä veistos. Turistin kerrotaan kiivenneen suihkulähdettä ympäröivän suoja-aidan yli poseeratakseen kahden ystävänsä ottamissa kuvissa. Viranomaisten mukaan turisti vahingoitti jalallaan veistoksen alaosassa sijaitsevaa hevoshahmoa.

Firenzen viranomaiset arvioivat turistin aiheuttaneen monumenttiin noin 5 000 dollarin arvoiset vahingot. Saksalaismiestä syytetään kulttuurillisesti merkittävän omaisuuden tärvelemisestä. Häntä saattaa CNN:n mukaan odottaa teosta sakkorangaistus ja porttikielto Firenzeen.

Neptunus-patsas vahingoittui viimeksi vuonna 2005. Tuolloin patsaan päällä kiivennyt henkilö rikkoi Neptunus-hahmon käden. Tapaus johti turvakameroiden asentamiseen alueelle.