Freddie Mercuryn piano myytiin 2,2 miljoonalla dollarilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Queen-yhtyeen edesmenneen laulajan, Freddie Mercuryn, piano on myyty huutokaupassa 2,2 miljoonalla dollarilla. Hän sävelsi kyseisellä instrumentilla Queen-hittejä, kuten legendaarisen Bohemian Rhapsodyn. Piano myytiin Lontoon Sotheby’sissa.

Yamahan pianon myyminen oli osa huutokauppatilaisuutta, jossa vasaran alle pantiin enemmänkin Mercuryn omaisuutta. Pianon lopulliseksi hinnaksi oli veikattu hivenen korkeampaa summaa, ,5–3,8 miljoonalla dollaria. Myytyjen kohteiden joukkoon kuului myös käsinkirjoitetut sanoitukset Bohemian Rhapsody -kappaleeseen, joka oli alkuperäiseltä työnimeltään Mongolian Rhapsody. Sanoituksista maksettiin 1,7 miljoonaa dollaria.

Kaupattavien kohteiden listalla oli myös sormus, jonka Freddie Mercury sai Elton Johnilta. Sir Elton John lähetti huutokaupanpitäjille kirjeen, mikä luettiin ääneen ennen korun myymistä. Sormus keräsi kauppahinnakseen 339.000 dollaria, mikä on lähes 70 kertaa enemmän kuin etukäteen arvioitu myyntihinta.

– Kaipaan Freddietä edelleen. Hän oli upea ystäväni, täynnä rakkautta ja elämää enemmän kuin kukaan, jonka olen tavannut, John kirjoitti.

Freddie Mercury jätti koko omaisuutensa läheiselle ystävälleen Mary Austinille. Mercury kuoli AIDSiin liittyviin komplikaatioihin vuonna 1991. Austin myy tavaroita kuudessa erillisessä huutokaupasra ja osa tuotoista menee Mercury Phoenix Trustille ja Elton Johnin AIDS Foundationille. BBC:n mukaan hän pitää vain muutaman valokuvan ja lahjan, kaikki muu menee myytäväksi.

– Minulla on ollut jo monen vuoden ajan ilo ja etuoikeus elää kaikkien hänen ihmeellisten asioiden ympäröimänä, joita Freddie löysi ja rakasti. Vuodet ovat kuitenkin kuluneet, ja minun oli aika tehdä vaikea päätös ja päättää tämä hyvin erityinen luku elämässäni. Minulle oli tärkeää tehdä tämä tavalla, jota Freddie olisi rakastanut. Hän oli uskomaton ja älykäs keräilijä, joka osoitti meille, että kaikessa on kauneutta, hauskuutta ja keskustelunaihetta, 72-vuotias Mary Austin selitti, miksi hän oli lopulta päättänyt myydä tavarat yli 30 vuotta Freddien kuoleman jälkeen.