Mopopoika yritti poliisia karkuun – matka tyssäsi katukivetykseen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Karjalasta kerrotaan nuoren mopoilijan vaarallisesta kaahailusta, mikä päättyi kadun reunakivetykseen perjantai-iltana Joensuussa. Mopopoika oli yrittänyt ajaa poliisia karkuun. Hän kiihdytti vauhtiaan välittömästi viranomaiset havaittuaan.

– Vauhti nousi Joensuun Suvantosillalla hieman yli sataan kilometriin tunnissa. Sillan voimassaoleva nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa. Mopoilija aiheutti useita vaaratilanteita muille tienkäyttäjille, kunnes törmäsi Hukanhaudalla kadun reunakivetykseen. Mopo oli pysähtynyt siihen, poliisista selvennetään.

Mopossa ei ollut rekisterikilpeä, eikä mopoilijan ikä ja ajokorttiluokka riittäneet kuljettamaan kevytmoottoripyöräksi luokiteltavaa ajoneuvoa. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.