70’s Show -tähti 24/7 tarkkailussa vankilassa – aikoo valittaa 30 vuoden tuomiostaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Parhaiten 70’s Show -sarjasta tunnettu yhdysvaltalainen näyttelijä Danny Masterson on tuomittu 30 vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen. Näyttelijä sai tuomion kahdesta raiskauksesta. Hän aikoo valittaa tuomiosta.

Danny Mastersonia pidetään ympärivuorokautisessa tarkkailussa vankilassa. Valvontaa suoritetaan mielenterveyshäiriöiden varalta. Mastersonia tarkkaillaan jatkuvalla videovalvonnalla ja vartijat käyvät tarkastamassa miehen voinnin puolen tunnin välein. Näyttelijä viedään välittömästi mielenterveystutkimukseen, jos hän osoittaa ongelmia tai häiriöitä hyvinvoinnissaan. Mies siirretään pian suorittamaan tuomiotaan Kaliforniassa sijaitsevaan vankilaan.

Masterson tuomittiin kahden naisen raiskaamisesta vuonna 2003. Mastersonin asianajaja Shawn Holley on kertonut TMZ:lle, että näyttelijä tuntee olevansa henkisesti vahva ja on varma, että hänen tuomionsa kumotaan valituksen jälkeen. Tuomari Charlaine F. Olmedo antoi TV-tähdelle pitkän tuomionsa Los Angelesin korkeimmassa oikeudessa torstaina 7. syyskuuta.

– Herra Masterson, te ette ole uhri täällä. Tekonne 20 vuotta sitten vei toisen henkilön valinnanvapauden ja äänen. Toimintasi 20 vuotta sitten oli rikollista, ja siksi olet täällä, Olmedo napautti julkkikselle.

– Tämä on ollut pitkä ja vaivalloinen tie Mastersonin uhreille. He eivät vain selviytyneet hengissä hänen pahoinpitelystään, he selvisivät myös oikeusjärjestelmän kynsistä, jotka eivät usein ole ystävällisiä uhreille. Tämä oli erittäin vaikea tapaus, mutta tiimin kovan työn, kokemusten ja sitoutumisen ansiosta oikeus toteutui vihdoin tänään. Yksi tärkeimmistä prioriteeteistani on varmistaa, että Los Angeles ei ole enää Hollywoodin eliittien metsästysmaa, jossa he tuntevat olevansa oikeutettuja saalistamaan naisia, Los Angelesin piirikunnan syyttäjä George Gascon ylisti NBC:n mukaan.

Mastersonin raiskaamat naiset tapasivat näyttelijän skientologien kirkossa. Kirkko yritti monin eri tavoin vaientaa uhreja prosessin aikana. Masterson ei ole osoittanut minkäänlaista myötätuntoa tai katumusta oikeuskäsittelyn aikana.