Sean Penn ihmettelee: ”Miksi minä jouduin lyömisestä vankilaan kun Will Smith sai aplodit?”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuosi sitten elokuva-alaa kohahdutti Oscar-gaalassa tapahtunut välikohtaus, kun Will Smith löi lavalla juontajana ollutta koomikkoa Chris Rockia. Smith raivostui siitä, että Rock oli aiemmin vitsaillut hänen vaimonsa Jada Pinkett-Smithin lyhyestä hiustyylistä, joka on seurausta siitä, että nainen sairastaa alopeciaa.

Will Smith ei saanut tapahtuneesta oikeusrangaistusta. Myöhemmin Oscar-gaala kuitenkin tiedotti antaneensa miehelle gaalaan 10 vuoden porttikiellon. Pian välikohtauksen jälkeen myös Netflix ilmoitti hyllyttävänsä Will Smithin elokuvan. Näyttelijä Sean Penn on kuitenkin sitä mieltä, että Will Smith pääsi liian vähällä.

Kahdesti Oscar-palkittu 63-vuotias näyttelijä Sean Penn muisteli Variety-lehdelle antamassaan haastattelussa sitä miten hän oli 26-vuotiaana lyönyt avustajaa elokuvan kuvauksissa vuonna 1987. Silloin mies tuomittiin 60 päivän vankeusrangaistuksella.

– Miksi minä jouduin vankilaan siitä mitä sinä juuri teit? Ja sinä istut yhä siellä. Miksi kaikki seisovat ja antavat aplodit hänen huonoimmalle hetkelle ihmisenä, Sean Penn ihmetteli.

Will Smith voitti kyseisenä iltana parhaan miesnäyttelijän Oscar-palkinnon. Hän piti lavalla koskettavan kiitospuheen ja sai suuret aplodit. Palkintogaalan jälkeen Will Smith sai vielä osallistua jatkobileisiin, joissa hän juhli muiden kanssa omaa voittoaan.