Koala iski taimitarhalle – söi kasveja yli 5 000 euron arvosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialaisella taimitarhalla ihmeteltiin useiden viikkojen ajan toistuneita tapauksia, joissa kasveja oli kadonnut työntekijöiden silmien välttäessä. Syylliseksi paljastui lopulta koala. Ahneus kostautui pussieläimelle koomisella tavalla.

Eastern Forest Nurseryn työntekijät epäilivät alkuun kasvien päätyneen karanneiden vuohien tai opossumin suuhun. Eräänä aamuna taimiston omistaja Humphrey Heringtonia kohtasi kuitenkin yllättävä näky. Paljaaksi söiden eukalyptuspuiden juurella oleskeli koala, joka oli liian täynnä liikkuakseen.

– Taimistosta oli kadonnut kyseisenä aamuna useita kasveja. Koala taisi ahmia liikaa ja oli siksi liian väsynyt kiivetäkseen puuhunsa, Herington kuvaili BBC:n mukaan.

Claudeksi nimetty koala oli ehtinyt ennen kiinnijäämistä syödä kasveja 6 000 Australian dollarin, eli noin 5 500 euron arvosta. Jo muutamaa päivää myöhemmin koala palasi apajille taimistolle. Taimitarha tullaan ympäröimään koalanpitävällä aidalla.