Koululaisten suunnistus sai yllättävän käänteen Oulussa – löysivät haulikon maastosta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Oululaisen koulun oppilaiden suunnistuspäivä sai tiistaina odottamattoman käänteen. Yhden rastin läheltä löytyi vanhaksi ja ruostuneeksi kuvailtu haulikko. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

Haulikon löysi kaksi kahdeksannella luokalla olevaa oppilasta. Heistä toinen kertoi Kalevalle näyttäneen siltä, että asetta oli yritetty peittää. Se kuitenkin osui nuoren silmään suunnistusrastin lähellä.

Oppilaat ilmoittivat asiasta poliisille, joka nouti aseen pois maastosta. Haulikosta ei ollut vaaraa sivullisille. Asiasta on kuitenkin aloitettu tutkinta.

Rikosylikonstaapeli Ari Karjalainen kommentoi Ylelle, että haulikkoa oli selvästi yritetty piilottaa sijoittamalla ase kivien väliin ja peittämällä sitä risuilla. Kyseessä oli pitkä ja vanhanmallinen kaksipiippuinen haulikko. Ruostumisesta päätellen se oli ollut maastossa jo pitkään.